Vigtige faktorer ved køb af en cykelhjelm til børn

Hvis du skal købe en cykelhjelm til dit barn, er der flere vigtige faktorer, som du bør have fokus på. Derfor bør du heller ikke blot vælge en vilkårlig model. I stedet er det vigtigt, at du vælger hjelmen med omhu samt med fokus på nedenstående vigtige faktorer. Læs med videre her.

Gode råd til valg af en cykelhjelm

  • Beskyttelse – Formålet med en cykelhjelm er naturligvis, at den skal beskytte hovedet, når et barn kører rundt på sin børnecykel. Beskyttelsen er altså en af de faktorer, som du ikke må gå på kompromis med. Du kan blandt andet gå efter en MIPS-hjelm. Kort sagt betyder det, at hjelmen er forsynet med et beskyttelsessystem, som virker fra alle retninger.
  • Størrelse – Størrelsen er endnu en vigtig faktor ved valg af en cykelhjelm. Sidder hjelmen ikke korrekt, opnås der ikke den mest optimale beskyttelse. I og med at dit barn vokser meget og hurtigt, kan det desuden være en fordel at vælge en cykelhjelm med indstillingsmuligheder. Herved kan hjelmen typisk bruges i længere tid. Dog bliver du selvfølgelig nødt til at skifte hjelmen ud fra tid til anden.
  • Materiale – Når du køber en cykelhjelm, skal du sørge for, at den er lavet i et holdbart og robust materiale. Konstruktionen er ydermere vigtig at have in mente. Her er det en god idé at gå efter en formstøbt model.
  • Design – Designet har ikke nogen betydning for graden af beskyttelse. Men det er vigtigt, at dit barn gerne vil have hjelmen på. Så køb en cykelhjelm i et design, som du ved, at dit barn vil kunne lide. Du kan eventuelt vælge hjelmen sammen med dit barn.