Hvad er en slyngevugge, og hvorfor er den smart?

Det kan være svært at finde energi og overskud til at være den forælder, man så gerne vil være, hvis ens barn ikke sover optimalt. Flere og flere nybagte forældre investerer derfor i en såkaldt slyngevugge i håb om at forbedre babys søvn. Men hvad er en slyngevugge egentlig? I det følgende kan du blive meget klogere på, hvorfor en slyngevugge er så smart.

Hvad er en slyngvugge egentlig?

En slyngevugge er en vugge, der enten kan hænges op via ophæng i loftet eller kobles til et transportabelt stativ. Derudover kan du købe en motor til slyngevuggen, der sætter gang i de gyngende bevægelser, således at du ikke selv skal stå og vugge baby hele tiden.

Vil du vide mere om, hvad slyngevuggen er for en størrelse? Bliv klogere her.

Slyngevuggen giver dit barn tryghed, ro og en god søvn

Der er adskillige fordele ved at investere i en slyngevugge. Du kan få et overblik over nogle af de væsentligste fordele i nedenstående liste.

  • De vuggende bevægelser får dit barn til at falde til ro.

  • Vuggen omslutter babyen på en måde, der minder om tiden i maven, hvorfor vuggen føles tryg og behagelig.

  • Som forælder får du hænderne fri, alt imens baby vugges i søvn.

  • Slyngevuggen har vist sig at være særdeles effektiv ved babyer, der er trætte, overstimuleret, ikke kan finde ro eller lider af kolik.

  • Rigtig mange babyer sover længere og mindre forstyrret i slyngevuggen.

Det kan slyngevuggen bidrage med til dig som nybagt forælder

Rigtig mange forældre vil ikke være slyngevuggen foruden, når de først har afprøvet den. Det skyldes blandt andet, at slyngevuggen giver dig mulighed for et velfortjent afbræk, hvor du kan lade batterierne op. Derudover skåner slyngevuggen din ryg, eftersom du ikke skal vugge baby i søvn igennem hele dagen.