Guide: Hvornår må du lade dit barn tage til festival?

Sommeren i Danmark byder på et væld af forskellige festivaler, som lokker unge mennesker til fra nær og fjern. Der er mange festivaler, men den mest populære er Roskilde Festival, hvor der er plads til omkring 130.000 festivaldeltagere. Hvis du sidder som bekymret forælder til en teenager, der gerne vil på festival, er det en god idé at spørge dig selv om, hvornår det er forsvarligt.

Svaret er, at det afhænger af dit barn, samt hvor tryg du er ved at lade ham eller hende tage på festival. Der er selvfølgelig en aldersgrænse, der skal overholdes, men herudover er der en række andre faktorer, som også spiller ind. En festival er ofte forbundet med alkoholindtag, og det er derfor en god idé at vente med at lade din teenager tage på festival, indtil han eller hun har fået sine første erfaringer med alkohol.

Hvornår skal man lade sig barn tage på festival?

Det kan være grænseoverskridende at sende dit barn afsted på festival for første gang. Der florerer mange historier omkring alt det, der kan gå galt, når mange unge mennesker befinder sig på en festival. Det kan være svært at vurdere, hvad man skal tro på, men der er ofte ingen grund til bekymring, da sikkerheden på en festival er i top.

I sidste ende er det dog op til dig selv at vurdere, hvornår dit barn er moden og ansvarsfuld nok til at tage på festival. En god tommelfingerregel er, at der skal være enighed med det blandt dit barns venners forældre, så alle er trygge ved at lade deres barn tage afsted. Herudover bør dit barn i hvert fald være fyldt 15 år, da det er aldersgrænsen hos eksempelvis Roskilde Festival – medmindre man følges med en voksen.

Hjælp dit barn med at få en god festival

Som forælder er der meget, du kan gøre, for at sikre dit barn en god festival. Du kan eksempelvis hjælpe med at købe udstyr til lejren. Det kan du få på Festivalkits.dk. Herudover kan det være en fornuftig løsning at aftale med dit barn, at han eller hun skal ringe til dig én gang om dagen, så du kan have ro i maven. Sandheden er, at det ofte handler om, at du også skal slippe dine bekymringer, før dit barn kan få en god og tryg festivaloplevelse.