Tips til at få en oplevelse for livet under et efterskoleophold

Et efterskoleophold er uden tvivl en stor ting for alle, der vælger netop denne løsning. I starten går tiden langsomt, fordi du skal forholde dig til en masse nye ting. Dine forældre er ikke lige på den anden side af døren, og du skal lære en masse andre unge mennesker samt lærere at kende. 

Men på et tidspunkt begynder tiden at gå stærkt, og den ene dag tager den anden. Herunder finder du flere tips til, hvordan du får en oplevelse for livet, når du eksempelvis er på en teater efterskole

Værdsæt hver eneste dag

Det er noget af en omvæltning at gå fra at bo hjemme til at bo på en efterskole. På en efterskole er du omringet af andre unge mennesker døgnet rundt, der ønsker den samme gode efterskoleoplevelse som dig. 

Du er altså en del af et lille efterskolesamfund, hvor du skal finde dig til rette. Alle efterskoleelever oplever både gode og mindre gode dage. Men der vil hele tiden være andre unge, som kan hjælpe dig igennem de svære dage. 

Du kommer derfor til at skulle sige farvel til venner, som du er kommet meget tæt på. Så værdsæt og nyd hver eneste dag.

Vær nysgerrig og tag udfordringer op

På efterskolen bør du være nysgerrig på mange forskellige ting. Vær nysgerrig på, hvordan andre har det, hvordan du selv kan udvikle dig, og hvordan du kan skubbe til dine egne grænser. 

Husk at de sværeste udfordringer typisk er dem, der efterlader de bedste minder. Du kan prøve at minde dig selv om, at udfordringer er en måde, du kan udvikle dig på, når du springer ud i dem.