Opsparing: Sådan laver du en opsparing som teenager

Det er vigtigt at spare penge op, selvom du måske ikke har så meget på kontoen. Ved at oprette en opsparing, lærer du hvordan du skal behandle penge på et senere tidspunkt i livet. Du finder en lang række gode råd til, hvordan du sparer penge op på Moneyland.dk. Her finder du samtidig flere artikler om, hvordan du sparer penge i hverdagen og lignende.

Start med at finde et fritidsjob

Hvis du skal spare penge op, er det vigtigt, at du har nogle penge at gøre godt med – ellers bliver det svært at lægge penge til side. Der findes mange forskellige måder, du kan skaffe penge på, men det nemmeste er helt klar at finde et fritidsjob. Her er det vigtigt, at du ikke er kræsen, da dit fritidsjob ikke nødvendigvis skal være interessant, så længe det giver penge i kassen.

Når du har fundet dig et passende fritidsjob, kan du begynde at spare penge op. Som teenager bor du typisk hjemme, hvorfor der ikke er mange udgifter, og det giver dig mulighed for at starte en opsparing, selvom du ikke har mange penge til rådighed. Til gengæld kan du stort set gemme alle de penge, du tjener på dit studiejob, medmindre du naturligvis også skal have lidt til sjov og ballade.

Læg et budget for at spare penge op

Når du er begyndt at tjene dine egne penge, skal du lægge et budget. Det kan du gøre på flere måder, men det nemmeste er at tjekke din netbank. Her kan du se alle dine månedlige udgifter – og her er det vigtigt, at du tager alle med. Det er en god idé også at gå nogle måneder tilbage, så du ikke bare tager dem fra den seneste måned.

Når du har dannet dig et overblik over dine udgifter, skal du finde dine indtægter. Det kan være, at du får SU, men det kan også være, at du tjener penge fra dit fritidsjob. Træk dine udgifter fra dine indtægter, og så har du dit rådighedsbeløb. Det giver god mening, for det skaber mulighed for at du kan spare penge op, når du kender til dit rådighedsbeløb.