Derfor skal du vælge en 9.klasse-efterskole

Står du som forældre til en der overvejer at starte på efterskole, eller måske du selv er begyndt at have de tanker som ung? Så er det ganske normalt at der melder sig et ret vigtigt spørgsmål: Hvorfor overhovedet vælge at tage 9. klasse på en efterskole, i stedet for bare at blive på den nuværende skole? Det forsøges der at give svar på her!

Faglighed i fokus

Nogle, her benævnt især forældre, kan godt blive bekymret for, om skolegangen på en efterskole bliver tilsidesat til fordel for andre og mere spændende ting. På en efterskole med 9. klasse er der dog i langt de fleste tilfælde, stadigvæk kæmpe fokus på at fagligheden skal være i top. Man kommer til at modtage undervisning i de obligatoriske fag der er i 9. klasse, foruden at du på en efterskole kan vælge spændende linjefag til, for at gøre skoledagen lidt mindre ensartet!

Fremtiden

Når man går i 9. klasse, begynder folk som regel at have flere forventninger til en. Hvad end det er forældre, lærer eller den generelle omverden, mærkes det som at presset, for at finde ud af hvad man vil på længere sigt, stiger markant. På en efterskole med 9. klasse kan man blive tilknyttet en skolevejleder, som kan udvikle en uddannelsesplan med dig. Derved får du eller dit barn også en idé om hvad der skal ske efter 9. klasse – hvad end det er 10. klasse eller en ungdomsuddannelse!

Fritid

På en efterskole kan man slutteligt heller ikke komme uden om den fritid og det samvær, der næsten helt af sig selv kommer til at vinde indpas. Mellem undervisning og udfoldelser på efterskolen, er der god mulighed for at passe og pleje de venskaber eller interesser man har. Mange skole gør også en indsats for, at der om aftenerne eller i weekenderne er arrangementer man kan deltage i.