Sådan kan du støtte teenageren med hans hobbyer

Det kan være, at du virkelig godt kan mærke, at din teenager er blevet teenager ved, at der bare ikke er så meget overskud til alting, og det vil du selvfølgelig gerne hjælpe på så meget, som du overhovedet kan. Du ønsker i hvert fald at motivere ham til at lave noget andet end lige at være foran computeren, fordi du føler, at der går mange timer med det, og du ved godt, at han også har andre hobbyer, der også plejede at underholde ham meget, men det kan selvfølgelig ændre sig. Dog er det altid en god idé at opfordre til at dyrke hobbyer, så de ikke forsvinder. Du kan også gøre noget for at hjælpe på dette.

Skab de gode rammer for det

For at han kan interessere sig og rigtigt dyrke det kræver det også, at han har mulighed for at gøre det. Det kan være, at han godt kan lide biologi og at se nærmere på forskellige ting som f.eks. planter. Stort udvalg af botaniklupper kan være lige der, hvor du skal kigge, så du giver ham redskaber til at kunne lave nogle sjov ting med sin hobby. Det gør det nemlig langt sjovere og federe at undersøge.

Vær med

Det kan også være motiverende, at han kan se, at du er med på det, og at du synes, at det er en fed ting. Det kan være f.eks. at male, og han kan mærke, at du er klar på at lave det sammen med ham, og at du italesætter det, som noget sjovt og fedt. Det er også langt sjovere at gøre det sammen med en, end bare at gøre det hele alene, og derfor kan det være godt, at du motivere ham i den retning ved selv at være med hele vejen.