Gør skilsmissen lettere for din teenager

teenage

Står du og din partner og skal igennem en skilsmisser? Det er de færreste, som har det helt fantastisk, når de går igennem en skilsmisse, da der er så mange forskellige ting, der skal tages stilling til, og så er det selvfølgelig en rigtig stor omvæltning i hverdagen.

Selvom skilsmissen jo lige umiddelbart synes at foregår mellem to personer, som ikke længere skal være sammen, så er der faktisk også mange andre, der ofte er indblandet. Hvis I eksempelvis har børn sammen bliver det hurtigt mere kompliceret – og det er uanset om børnene er små, om de er teenagere eller om de er voksne. Derfor får du her nogle råd til, hvad du kan gøre for at gøre skilsmissen lettere for din teenager.

Teenagere kan også have en stærk reaktion på skilsmisse

Uanset hvor gamle jeres børn er, så vil de helt sikkert have en eller anden form for reaktion på skilsmissen. I de fleste tilfælde er det ikke rart for børnene at se, at deres forældre pludselig ikke længere skal bo sammen, og det med at bo to forskellige steder og skifte imellem dem kan være rigtig svært for mange. Særligt børn i teenagealderen, som altid har været vant til at have forældre, der bor sammen, kan reagere voldsomt. Her handler det meget om, at de jo ved, hvad det vil sige at være en del af en rigtig kernefamilie og også er gamle nok til at forstå, hvad det handler om. Så husk at snak med din teenager, hvis I går gennem en skilsmisse – de har det sikkert hårdere, end man lige skulle tro.

brud

Det handler ikke kun om jer

Selvom en skilsmisse jo handler om jer som par, der ikke længere fungerer sammen, så er der altså også tit andre involverede. Det gør sig især gældende, hvis I har børn sammen.

Her skal I huske, at I selvfølgelig selv har det hårdt og har lov til det, men at der altså også er nogle børn eller teenagere, som heller ikke har det super godt med, at deres forældre ikke skal være sammen mere. De har højst sandsynligt ikke været en del af beslutningen om skilsmisse, og derfor kan det også føles meget pludseligt, når det pludselig sker. Så I bør virkelig gøre noget for at snakke med jeres teenager hele tiden, så I viser, at der stadig er to forældre, som elsker barnet meget højt.

Søg hjælp og vejledning hvis det er nødvendigt

I et skilsmisseforløb kan det hele hurtigt komme til at virke meget uoverskueligt, fordi ens hverdag pludselig forandrer sig så meget. Og det er her, at man nogle gange kan komme til at glemme børnene. I en sådan situation kan det give mening at få noget hjælp udefra, så I ved præcis, hvordan i skal takle jeres teenager i skilsmisseforløbet. Du kan eksempelvis se mere om skilsmisse og teenager hos skilsmissekonsulenten, hvis du oplever, at der er brug for ekstra hjælp til at komme godt igennem skilsmissen. Det er nemlig vigtigt, at børnene også er en del af det, og at de hele tiden har mulighed for at give udtryk for, hvad de føler.