Silica kosttilskud – alt du bør vide

Er du blevet anbefalet at påbegynde at tilskud af silica i din kost, eller er du måske bare lidt nysgerrig på hvad silicia egentlig lige er, og hvad det hjælper på? Lige meget hvad, der har bragt dig hertil, så er du i hvert fald kommet til det rigtige sted. Her får du nemlig lige en hurtig introduktion til silicia, og hvorfor man kan tage det som tilskud!

Hvad er det?

Silica er helt generelt en blanding af ilt og en spormineral kaldet silicium. Det danske navn er kisel, og lyder for mange måske bekendt. Silicium kan findes helt naturligt både i kroppen, men også i omverdenen, og indgår i blandt andet mange fødevarer og planter. I forlængelse af det, findes der er en del kosmetik, medicin og personlig pleje, som også indeholder silicium. Selve stoffet silicium er i kroppen det, der kaldes biotilgængeligt, hvilket vil sige, at kroppen kan optage mineralet. Stoffet har mulighed for at blive optaget og dermed påvirke kroppen. Biotilgængeligheden, altså den tilgængelighed af silicium i kroppen, er dog lav, hvilket skyldes at kroppen kun optager små mængder af silicium og udskiller en del i urinen. Det leder meget behændigt til, hvorfor der er nogle, som tager silica som kosttilskud – for netop at øge optagelsen af silicum. Se mere om silica her.

Hvorfor?

Mange tager silica som kosttilskud eller benytter produkter til maven, huden, håret og neglene, der indeholder silica. Lige når det er i forbindelse med kosttilskud, findes silica i mange forskellige udgaver. Ofte vil silica være i samme tilskud som ekstra vitaminer, mineraler eller urter for at gøre helheden for tilskuddet bedre. I kombination med disse andre vitaminer og mineraler, er silica med til at bidrage til normal hud, hår og negle, vedligeholdelse af knogler, væv og slimhinder, mindskelse af træthed og udmattelse og meget mere.