Døjer du med hælspore? Sådan bekæmper du smerterne

Hælspore kan være yderst smertefulde og det kan være begrænsende at skulle gå rundt med smerterne hver dag. Hælsporeindlæg kan afhjælpe smerterne og give dig en mere behagelig hverdag.

Smerter i hælen opstår ved, at der kommer en betændelsestilstand i senen som går fra tæerne gennem svangen til hælen. Hælspore kommer typisk af overbelastning, og det kan være svært at komme af med. Hvis du døjer med Hælspore, findes der en række produkter, som kan hjælpe dig med at lindre eller måske endda fjerne smerterne helt. En af de produkter er hælsporeindlæg, som går ind og afdæmper stødet fra hvert skridt, når du går. Der findes forskellige størrelser og tykkelser af hælsporeindlæg, så du kan finde nogen, som passer til dine behov. Hælsporeindlæg findes eksempelvis i størrelser som passer til hele foden og størrelser, som kun dækker hælen. Ved at dæmpe stødet beskytter hælsporeindlægget det betændte område, og er derfor med til at lindre smerterne.

Behandling og smertelindring på samme tid

Udover at lindre smerterne er hælsporeindlæg også med til at behandle for hælspore. Da hælspore opstår ved overbelastning bliver det altså også behandlet, når denne belastning mindskes, hvilket den eksempelvis gør, når du bruger hælsporeindlæg. Selvom, at du mærker smerter i hælen betyder det ikke nødvendigvis, at hælspore er indtrådt i alvorlig form. Der kan være begyndende betændelse i scenen, uden at den er nået at blive beskadiget endnu. Hælsporeindlæg kan hjælpe uanset, hvor meget smerte du mærker, og hvor længe det har stået på. Det er naturligvis bedre jo tidligere du starter med at bruge hælsporeindlæg eller andre virkemidler mod smerterne, da processen med at behandle tilstanden så kan starte tidligere. Der findes også alternativer til hælsporeindlæg som fx svangstøtte eller et smertestillende plaster. Start processen mod en smertefri hverdag uden hælspore, og find de rigtige produkter til dine behov i dag.